Persondatapolitik


Hos Wunderwear prioriterer vi datasikkerhed og fortrolighed højt. Vi indsamler og behandler løbende persondata fra vores kunder med henblik på at yde en bedre og mere personlig service, som behandles efter lovens forskrifter, så du trygt kan efterlade data om dig selv hos os. Nedenfor kan du læse, hvordan vi indsamler, opbevarer og behandler persondata. Har du spørgsmål til eller indsigelser imod vores måde at behandle dine data på, hører vi gerne fra dig.



Dataansvarlig


Wunderwear kædeselskabet er ansvarlig for indsamling, opbevaring og behandling af persondata. Ansvarlig for data, indsamlet og registreret i forbindelse med køb og tilmelding til kundekartoteket på wunderwear.dk, er:

Kædeselskabet Wunderwear S.m.b.A.
CVR. nr.: 33151241
Klampenborgvej 232, 2. sal 2800 Kgs. Lyngby


Indsamling af persondata


Vi indsamler og behandler alene persondata, som er nødvendige for at realisere formålene specificeret under nedenstående punkt "Anvendelse af persondata". Hvilke oplysninger, der indsamles og behandles afhænger således af formålet med den specifikke indsamling.

Vi indsamler personlige oplysninger, når du besøger wunderwear.dk. Oplysningerne indsamles bl.a. ved brug af cookies. Læs mere i vores cookiepolitik. For hver gang vi indsamler nye persondata, vil du således kunne læse, hvilke data vi indsamler og med hvilket formål, vi behandler disse, herunder også om afgivelsen af persondata er frivillig eller nødvendig for gennemførelsen af den ønskede service.

Vi indsamler og behandler bl.a. følgende almindelige persondata:

1. Kontaktdata (såsom navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer)
2. Køn og fødselsdag (valgfri angivelse fra kunden)
3. Betalingsoplysninger
4. Købshistorik
5. Cookie-oplysninger
6. Geolocation
7. IP-adresse
8. Oplysninger vedr. købspræferencer (størrelser, ønsker mv.)



Anvendelse af persondata


Vi behandler dine personlige oplysninger til følgende formål:

1. Kontaktdata, betalingsoplysninger, IP-adresse, geolocation: Gennemførelse og levering af online bestillinger
2. Kontaktdata, køn og fødselsdag, oplysninger vedr. købspræferencer (størrelser, ønsker mv.): Optimering af personlig vejledning i de fysiske butikker
3. Kontaktdata, køn og fødselsdag, købshistorik: Fremsendelse af nyhedsbreve, invitationer til events og andet markedsføringsmateriale
4. Kontaktdata, køn og fødselsdag, købshistorik: Administration af konkurrencer og specialtilbud rettet med kundekartotekets medlemmer
5. Kontaktdata, køn og fødselsdag, købshistorik: Udarbejdelse af statistik vedr. køb og brugeradfærd på wunderwear.dk
6. Cookie-oplysninger, IP-adresse, geolocation: Målrettet og adfærdsbaseret markedsføring
7. Kontaktdata, betalingsoplysninger: Behandling af evt. retskrav og validering af betalingskort og tilknyttet profil


Når du besøger wunderwear.dk, indsamler vi oplysninger om din brug af siden, eks. om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger, din IP-adresse, herunder din geolocation, og informationer om den enhed du bruger til at besøge siden. Vi indsamler ligeledes oplysninger om, hvilke varer og ydelser du klikker på og lægger i kurven. Oplysningerne indsamles bl.a. ved brug af cookies.

Formålet er:

- at udarbejde statistik, så vi kan analysere, hvordan vores kunder bruger og færdes på wunderwear.dk, så vi kan optimere brugeroplevelsen og hjemmesidens funktion,
- at give dig forslag til produkter, som vi tror, at du kan være interesseret i, på vores hjemmeside, og
- at foretage markedsføring af vores produkter over for dig, herunder via Facebook og Google samt
- at forbedre sikkerheden på vores side.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra a og litra f.


Når du køber et produkt eller kommunikerer med os på hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, eks. navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., betalingsmåde, oplysninger om købstidspunkt, hvilke produkter du køber og eventuelt returnerer, leveringsønsker samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget.

Formålet er:

- at vi kan oprette dig som kunde og levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, og
- at kunne administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere,
- at forhindre svig, og o at vi kan overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b (pkt. 3.2.1.1. – 2.), litra c (pkt. 3.2.1.4) og litra f (pkt. 3.2.1.3.).


Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysning om dit navn, e-mailadresse, IP-adresse og evt. mobilnummer, adresse, køn og fødselsdag. Vi indsamler også oplysninger om, hvornår du tilmeldte dig nyhedsbrevet, hvornår du afmeldte dig nyhedsbrevet samt oplysning om hvor, og hvornår du åbner nyhedsbrevet.

Formålet er:

- at kunne levere nyhedsbreve til dig,
- at udarbejde statistik til brug for optimering af nyhedsbrevene, og til markedsføring af vores ydelser samt
- at kunne dokumentere dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.


Når du besøger Wunderwears Sociale Medier, eks. Facebook og Instagram, behandler Wunderwear de oplysninger, du har gjort tilgængelige via indstillinger på vores Sociale Medier, dine reaktioner på vores opslag, og din deling heraf samt evt. kommentarer til vores opslag.

Formålet er:

- med behandling af dine personoplysninger at markedsføre Wunderwear, og at besvare din henvendelse, og/eller at lade dig deltage i vores konkurrencer og rette henvendelse til dig, hvis du vinder. Når Facebook Inc. benytter personoplysninger indsamlet på Wunderwears Facebook sider, eks. til forbedring af deres reklamesystem, kan Facebook Inc. og Wunderwear anses for at være fælles dataansvarlige. Vi henviser i den forbindelse til Facebooks Datapolitik (læs mere her).

Retsgrundlaget for denne behandling er Wunderwears legitime interesse i at markedsføre Wunderwear, og at besvare din henvendelse eller lade dig deltage i en konkurrence og kontakte dig, hvis du vinder jf. Databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f.


Når du tilmelder dig vores kundekartotek, bliver du bedt om at oplyse (navn, adresse, fødselsdato, e-mailadresse, telefonnr., din fødselsdato, dine præferencer og køn). Udover navn, e-mailadresse og telefonnr., vælger du selv, hvilke oplysninger du vil give os. Derudover indsamler vi oplysninger om din brug af kundekartotekets fordele, konkurrencer du deltager i, m.m. Vi sammenholder disse oplysninger med andre oplysninger vi har om dig, herunder oplysninger om, hvad du har købt.

Formålet er:

- at kunne administrere dit medlemskab og levere dig de ydelser og tilbyde dig de fordele, der er forbundet med medlemskabet af kundekartoteket,
- at kunne sende nyhedsbreve og tilbyde dig produkter, som vi tror, at du kan være interesseret i.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b (pkt. 3.5.1.1.) og litra f (pkt. 3.5.1.2). Du vil ved tilmeldingen blive bedt om at give særskilt samtykke til elektronisk markedsføring.


Videregivelse


Vi deler i visse tilfælde oplysninger om dig internt med kædens butikker eller med vores samarbejdspartnere med det formål at kunne opfylde den ønskede serviceydelse, eksempelvis levere en vare, vejlede til nye køb baseret på tidligere køb el.lign., baseret på de oplysninger, som du selv har indtastet på wunderwear.dk.

Vi kan dele og videregive dine personlige oplysninger med følgende parter:

1. Vores leverandører
2. Vores samarbejdspartnere og internt i koncernen
3. Analyse- og segmenteringsplatforme, såsom Google Analytics, Facebook Businessmanager eller Youtube.
4. Offentlige myndigheder, såfremt det er påkrævet i henhold til lov.
5. Advarselsregistre, der identificerer risikable transaktioner med det formål at bekæmpe (organiseret) onlinesvindel.

Såfremt vi deler oplysninger om dig med tredjeparter i markedsføringsøjemed, deler vi alene de almindelige oplysninger, du selv har indtastet på din kundeprofil på wunderwear.dk. Og vi gør kun dette for at kunne levere målrettet markedsføring til dig, såfremt du har givet os tilladelse hertil via nyhedsbrevstilmelding eller accept af vores cookiepolitik.

I forbindelse med levering af varer, som du har købt på wunderwear.dk, vil oplysninger om dit navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker blive videregivet til GLS eller en anden transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig.

Når du gennemfører betalingstransaktioner på wunderwear.dk, sker dette via Wunderwears PCI (Security Standard Council) certificerede samarbejdspartner, QuickPay. Oplysningerne opbevares i et sikkert PCI certificeret miljø, som lever op til internationale sikkerhedsstandarder. Når du anvender et betalingskort på wunderwear.dk, er det kun wunderwear.dk's PCI certificerede samarbejdspartner QuickPay, og ikke Wunderwear, som får adgang til dine oplysninger.

Oplysninger, som Wunderwear behandler om dig, som led i en samarbejdsrelation, vil ikke blive videregivet til tredjeparter, medmindre det er nødvendigt af hensyn til formålet med relationen, eller det er nødvendigt for, at vi kan varetage en berettiget interesse, eks. i forbindelse med tvister, hvor oplysningerne kan videregives til myndigheder og retslige instanser.

Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift af systemer og forbedringer af wunderwear.dk, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlig for. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse. Vi har indgået de påkrævede skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.


Opbevaring og sikkerhed


Vi opbevarer persondata i det omfang, de er nødvendige for os i forhold til at opfylde det formål, de oprindeligt er indsamlet til. Vi sletter dermed løbende data, som ikke længere hjælper os med at udfylde et bestemt formål. Oplysninger om persondata indsamlet i forbindelse med køb, som du har gennemført på wunderwear.dk, vil blive slettet efter 5 år efter udløbet af det kalenderår, hvori du har foretaget dit køb. Oplysninger kan dog gemmes i længere tid, hvis vi har et legitimt behov for længere opbevaring, eks., hvis det er nødvendigt for, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav. Vær dog opmærksom på, at persondata, registreret på din personlige kundeprofil, ikke slettes med mindre, du sletter det eller beder os om at nedlægge din profil.


Dine rettigheder


Du er til enhver tid berettiget til at få indsigt i de oplysninger, som vi har indsamlet og behandler om dig. Du har ret til at gøre indsigelse mod indsamlingen og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Herudover har du i nogle tilfælde ret til at få personlige oplysninger slettet eller korrigeret.

Ønsker du, at vi opdaterer, ændrer eller sletter personlige oplysninger, som vi har registreret om dig eller ønsker du at få adgang til de personoplysninger, der behandles om dig, kan du rette henvendelse til os på e-mail: shoponline@wunderwear.dk eller telefon: 38 41 21 31.

Alle oplysninger, som er registreret på din profil i kundekartoteket, kan du selv ændre eller slette her. Bemærk, at oplysninger på profilen ikke kan slettes før alle aftalte serviceydelser afhængige af oplysningerne er udført.


Klageadgang


Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personlige oplysninger, kan du kontakte os på e-mail: shoponline@wunderwear.dk eller telefon: 38 41 21 31. Du kan også kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.


Persondatapolitik


Dette er Wunderwear S.m.b.A.'s persondatapolitik dateret den 06.02.20.